Skuffende nederlag i Fredericia

25. april 2024 kl. 19:55 af Rasmus Estrup

Torsdagskampen endte desværre med et skuffende 2-1-nederlag, da vi gæstede FC Fredericia på Monjasa Park foran et velbesøgt udebaneafsnit med mange tilrejsende AaB-fans. I et opgør fuld af chancer kunne FC Fredericia gå til pausen foran 2-0. Tidligt i anden halvleg reducerede Oliver Ross til 2-1, der trods flere muligheder også endte som slutresultatet. Dermed ligger vi fortsat på andenpladsen i NordicBet Ligaen med 12 point med til netop FC Fredericia på tredjepladsen.

Allerede fra første fløjt var det en chancerig kamp, og i kampens første minut kom vi frem til en stor dobbeltchance, da Melker Widell efter et højt pres kunne drive bolden frem til feltet. Herfra spillede han Mathias Jørgensen, som alene med målmand Mattias Lamhauge måtte se sin afslutning reddet. Returbolden faldt dog lige ud til Melker Widell, som ved straffesparkspletten sparkede over et nærmest frit mål.

I det femte minut tog hjemmeholdet for første gang sigte fra distancen, men Emilio Simonsens forsøg gik over målet bag Josip Posavec, som i det niende minut måtte hive en klasseredning frem, da en cutback-aflevering fandt Sofus Berger midt i feltet. Vores keeper nåede stærkt ned til en flade afslutning, som blev viftet ud på ydersiden af stolpen og væk fra målet.

I 13. minut lykkedes det så FC Fredericia at komme på tavlen på et hjørnespark. Hjemmeholdet nåede øverst på serven, og nedfaldsbolden havnede hos Mikkel Wohlgemuth, som resolut sparkede kuglen i mål til 1-0 fra kanten af det lille målfelt.

Et par minutter senere fik Younes Bakiz så bolden over stregen i modsatte ende, men forinden var Oliver Ross blevet vinket og dømt for offside på fremstikningen fra Mads Bomholt. Dermed ingen scoring.

Vi fortsatte dog presset, og efter et par blokerede forsøg fra Diego Caballo og siden Younes Bakiz endte kuglen midt i feltet ved Mathias Jørgensen, som drejede rundt og fik sin afslutning afrettet til et hjørnespark.

Efter 20 minutter testede FC Fredericia så Josip Posavec på ny, da Gustav Marcussen med et langskud tvang kroaten til en redning ude ved den ene stolpe. Blot minuttet senere var det så FC Fredericia-målmanden, der kom på arbejde, da han viftede et kompetent langskud fra Melker Widell til hjørne. Dette pandede Rasmus Thelander forbi.

I 28. minut sparkede Frederik Carstensen et langskud langt forbi mål, og tre minutter senere prøvede FC Fredericia sig med et nyt og mere kvalificeret langskud. Denne gang reddede Josip Posavec flot helt ude ved stolperoden, og på det efterfølgende hjørnespark blev kuglen headet lige i handskerne på AaB-målmanden.

Igen i 38. minut hev Josip Posavec en stærk redning frem, da Christian Gammelgaard trak ind i banen og flot sigtede mod fjerneste målhjørne, hvor kroaten nåede op. Hjemmeholdet blev dog ved med at vise tænder, og kort efter ramte Sofus Berger overliggeren fra kanten af feltet.

Lige inden pausen kunne FC Fredericia så fortjent udbygge føringen. Hjemmeholdet drev bolden frem på højrekanten, og i højresiden af straffesparksfeltet hamrede Frederik Carstensen kuglen op i nærmeste målhjørne til en pausestillingen på 2-0.

Lige efter pausen fik vi - ligesom i første minut af første halvleg - en stor chance. Denne gang vendte Mathias Jørgensen rundt til en afslutning midt i feltet. Afslutningen blev blokeret ud i siden af feltet, hvor Oliver Ross kom på bolden, men hans afslutning blev reddet til hjørne. I sidste ende landede bolden uden for feltet hos Melker Widell, som fik sit skud blokeret.

Vores reducering til 2-1 kom tre minutter efter pausen. På højreflanken lavede Younes Bakiz et godt forarbejde og hans indlæg ramte Kasper Jørgensen. Sidstnævntes forsøg midt for mål blev blokeret, men riposten flugtede Oliver Ross flot i kassen til 2-1.

Efter scoringen sparkede Mads Bomholt en flad afslutning lige på Mattias Lamhauge, og i 55. minut blev Sebastian Otoa og Jubril Adedeji indskiftet i stedet for Diego Caballo og Melker Widell. Sebastian Otoa headede straks et hjørnespark lige over mål.

Minuttet senere hev Josip Posavec en ny redning frem på et farlig FC Fredericia-forsøg fra højresiden af vores straffesparksfelt, og efter 63. minut sparkede hjemmeholdet et langskud forbi.

Midt i anden halvleg måtte netop indskiftede Sebastian Otoa udgå, og i stedet kom Jakob Ahlmann på banen, og kort efter headede en anden indskifter, Jubril Adedeji, et hjørnespark fra Younes Bakiz i hænderne på FC Fredericia-keeperen.

I 73. minut fik Oliver Ross en god mulighed efter et aflæg fra Jubril Adedeji, men også i dette tilfælde kom Mattias Lamhauge i vejen med en redning, og tre minutter senere serverede Mathias Jørgensen et fladt indlæg til Jubril Adedeji, der sparkede over.

I 79. minut foretog fungerende cheftræner Mathias Haugaasen sine to sidste udskiftninger, da Younes Bakiz og Oliver Ross blev erstattet af Emmanuel Toku og Nicklas Helenius. For sidstnævnte var det første optræden i foråret efter en skade i begyndelsen af året.

To minutter senere var FC Fredericia nærgående med først et blokeret forsøg på kanten af det lille felt og dernæst et fladt indlæg mod bagerste stolpe, som Jakob Ahlmann fik prikket ud over baglinjen.

De følgende fem minutter bød på et par langskudsforsøg fra hjemmeholdet. I begge tilfælde sad skuddene dog lige på vores målmand.

I slutminutterne kastede vi meget frem i jagten på flere scoringer, og i andet tillægsminut afsluttede Malthe Højholt lige over FC Fredericia-målet.

Trods jagten på flere scoringer udeblev disse, da Kasper Jørgensen i de døende sekunder headede forbi mål. Dermed sluttede opgøret 2-1.

Resultatet betyder, at vi efter 27. spillerunder ligger på andenpladsen i NordicBet Ligaen med 56 point, hvilket er lige så mange som Sønderjyske på førstepladsen og 12 flere end FC Fredericia på tredjepladsen.

Vores næste kamp spilles søndag 5. maj kl. 15.00 mod Hobro I.K. Du kan købe billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, oprykningsspil, 27. spillerunde

FC Fredericia-AaB 2-1 (2-0)
13. min 1-0 Mikkel Wohlgemuth, 45. min 2-0 Frederik Carstensen, 49. min 2-1 Oliver Ross
Advarsler AaB: Rasmus Thelander (60)
Advarsler FC Fredericia: Eskild Dall (60)
1.189 tilskuere på Monjasa Park

FC Fredericia (4-3-3): Mattias Lamhauge, Anders Dahl (69: Mikkel Juhl), Mikkel Fischer, Mikkel Wohlgemuth, Jakob Jessen (69: Jesper Juelsgård), Sofus Berger (83: Ronnie Schwartz), Lundrim Hetemi, Gustav Marcussen (57: Eskild Dall), Christian Gammelgaard (83: Simon Bækgård), Frederik Carstensen, Emilio Simonsen.

AaB (4-2-3-1): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Lars Kramer, Diego Caballo (55: Jubril Adedeji), Mads Bomholt, Malthe Højholt, Mathias Jørgensen, Melker Widell (55: Sebastian Otoa (67: Jakob Ahlmann)), Younes Bakiz (79: Nicklas Helenius), Oliver Ross (79: Emmanuel Toku).

Dommer: Jonas Bæk

Haugaasen før duellen i Fredericia

25. april 2024 kl. 08:24 af Rasmus Estrup

I aften kl. 18.00 gæster vi FC Fredericia på Monjasa Park, og med en sejr i aften kan vi sikre os tilbagevenden til 3F Superligaen. Du kan finde al praktisk information om dagens kamp her.

Umiddelbart efter onsdagens træning satte fungerende cheftræner Mathias Haugaasen ord på, hvad holdet har arbejdet på i denne uge, hvad der skal gøres bedre i forhold til seneste kamp mod Kolding I.F. og hvad han forventer af aftenens duel mod FC Fredericia.

Har man ikke mulighed for at tage turen til Fredericia, kan opgøret følges på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 17.30.

AaB TV: Seneste sejr i Fredericia

24. april 2024 kl. 10:36 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 18.00 gælder det et vigtigt opgør i NordicBet Ligaens oprykningsspil, når vi gæster FC Fredericia på Monjasa Park. Med en sejr i morgen kan vi nemlig sikre tilbagevenden til 3F Superligaen.

Inden torsdagskampen kan du i videoen øverst gense vores tre scoringer fra seneste duel i Fredericia.

1. marts vandt vi nemlig 3-2 på Monjasa Park, og på tavlen for os var Rasmus Thelander, Mathias Jørgensen og Lars Kramer.

Du kan finde al praktisk information om kampen i morgen her, og har du ikke mulighed for at tage turen til Fredericia, kan kampen følges på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 17.30.

AaB-trekløver i U/16-landskamp mod Polen

24. april 2024 kl. 07:57 af Rasmus Estrup

De tre AaB Akademispillere Valdemar Rubæk Vestergaard, Johan Hvistendahl og Malthe Egebæk Mortensen er i øjeblikket med det danske U/16-landshold i Rumænien, hvor der skal spilles tre venskabskampe.

Første kamp blev spillet i går mod Polen, og her var der spilletid til alle tre AaB'ere. Johan Hvistendahl og Malthe Egebæk Mortensen var begge i startopstillingen, mens Valdemar Rubæk Vestergaard blev indskiftet i 83. minut, hvor Johan Hvistendahl samtidig forlod på banen.

Forinden havde Polen bragt sig tidligt foran på et straffespark, mens danskerne udlignede kort før pausen. To minutter inde i anden halvleg gjorde Polen det til 2-1, men efter en time udlignede Danmark til slutresultatet 2-2.

Malthe Egebæk Mortensen, der fik fuld spilletid, er nu noteret for otte optrædener på U/16-landsholdet, mens Johan Hvistendahl i går rundede ti kampe i nationaldragten, og Valdemar Rubæk Vestergaard, der i tillægstiden var tæt på at komme på tavlen, har spillet fire U/16-landskampe.

U/16-landsholdet spiller igen i morgen mod Kina, og på lørdag venter et opgør mod Rumænien.