AaB nedskriver kapitalandele og tilgodehavende i associeret selskab og nedjusterer forventningerne til årets resultat

15. oktober 2013 kl. 16:25

Bestyrelsen i Sport On Top Aps har meddelt AaB A/S, at yderligere driftstab har ført til en markant nedjustering af forventningerne til årets resultat i Sport On Top Aps og at dette udgør en risiko i forhold til selskabets fortsatte drift. Dette har ført til overvejelser omkring den fremtidige forretningsmodel.

Stephan SchorsSom konsekvens heraf har AaB A/S foretaget en revurdering af værdiansættelsen af kapitalandelen og fundet det nødvendigt at nedskrive kapitalandele i associeret selskab samt tilgodehavende i associeret selskab på i alt 12,2 mio. kr. Værdien af kapitalandele og tilgodehavnede i associeret selskab er herefter 0 kr. Der er udelukkende tale om et regnskabsmæssigt tab, der ikke påvirker likviditeten.

Egenkapitalen i AaB A/S udgjorde pr. 30. juni 2013 12,2 mio. kr, der som følge af nedskrivningen er tabt.

Til gengæld er AaB’s ansvarlige lånekapital blevet forlænget og den langfristede ansvarlige lånekapital udgør dags dato 11,4 mio. kr. Der arbejdes derudover fortsat på en styrkelse af dette grundlag herunder genetablering af egenkapitalen.

AaB’s administrerende direktør Stephan Schors udtaler:

- Det er en ærgerlig sag, som vi naturligvis helst ville have været foruden, men omvendt har der været tale om en risikofaktor, som vi nu kan forholde os til og gøre op med.

- Vi er glade og taknemmelige for den opbakning, forlængelsen af de ansvarlige lån er udtryk for. I forhold til den daglige drift ændrer nedskrivningen ikke noget. Vi er nået langt i arbejdet med at skabe balance, men der er stadig et stykke vej til at skabe balance i driften på baggrund af en budgetteret midterplacering i Superligaen, siger Stephan Schors.

På baggrund af nedskrivningen nedjusteres AaB’s resultatforventninger til årsresultatet fra et positivt resultat til et underskud i niveauet 5-10 mio. kr.

'