Hele Nordjyllands Håndsrækning går til Broen Aalborg

15. juli 2016 kl. 11:13

AaB donerer således én krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Nordjyske Arena til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.  

Blandt mange ansøgere blev tre finalister i sidste uge udvalgt. I den efterfølgende afstemning på AaB’s officielle website aabsport.dk blev Broen Aalborg den endelige vinder med 45,8% af stemmerne foran Veteran Oasen (37,9%) og Netværksfamilier Aalborg (16,3%).

Broen _Aalborg _logoBroen Aalborg er en lokalafdeling under Broen Danmark og har som formål at støtte socialt udsatte børn i alderen 6-17 år ud i fritidsaktiviteter ved dækning af kontingent og nødvendigt udstyr.

Dette sker i samarbejde med pædagoger, sagsbehandlere, sundhedsplejersker, lærere, SSP og andre, der har tæt kontakt med børnene i deres daglige arbejde.

I 2015 støttede Broen Aalborg 341 børn og unge i forskellige fritidsaktiviteter, der giver børnene et socialt samvær med jævnaldrende. 

Maja Olsen, formand for Broen Aalborg, udtaler: 

- Vi mener, at alle børn har ret til et aktivt fritidsliv uanset social baggrund. Dårlig økonomi rammer udsatte børns mulighed for at gå til noget i deres fritid sammen med jævnaldrende kammerater, og det at komme ud blandt andre børn og voksne i en klub og være en del af fællesskabet, kan være en væsentlig faktor til at kunne bryde den negative sociale arv senere.

-  Derfor er vi meget taknemmelige over, at AaB har udvalgt os som kandidat og at vi derefter vandt afstemningen. Det viser, at vi allerede har opbakning, og denne donation er en kæmpe hjælp til de udsatte børn og unge i Aalborg kommune.

-  Med Hele Nordjyllands Håndsrækning vil vi kunne fortsætte støtten til mindst 50 børn med kontingent, tøj og udstyr til fritidsaktiviteter et år frem. Det vil samtidig hjælpe med at sætte endnu mere fokus på vores sag. 

Administrerende direktør i AaB, Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning sammen med Peder Morre, fra Hjerterummet & Cykel 20 der modtog Hele Nordjyllands Håndsrækning i foråret 2016, formand for AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen, tilføjer 

- Vores første tre håndsrækninger har været meget positive og har været med til at gøre en forskel for de respektive modtagere. Nu ser vi frem til at give en håndsrækning til et nyt og spændende projekt, der denne gang har fællestræk med det felt vi selv befinder os i, nemlig sportens verden. 

- Vi glæder os til i det kommende efterår at støtte op om Broen Aalborg og de tiltag foreningen laver, lyder det videre fra Stephan Schors, der samtidig opfordrer foreninger, organisationer og andre interesserede til at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning, der uddeles hvert halve år.

Det samlede beløb for efterårets 11 Alka Superliga-hjemmekampe på Nordjyske Arena vil blive doneret enten umiddelbart efter efterårets sidste hjemmekamp i december måned eller i forbindelse med første hjemmekamp i det nye år.

Læs mere om Broen Aalborg via dette link

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her.


Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr.

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr.

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr.

'